Genoptræning efter overrivning af akillessenen

Velkommen til Den Digitale Patientpjece.

Du vil på denne side kunne finde information, instruktion og fortællinger, som angår din genoptræning efter overrivning af akillessenen.

Det er et tværfagligt team af læge og fysioterapeut, som fortæller dig om forløbet og de ting du skal forholde dig til i forbindelse med din genoptræning.

Videoerne er sat op i kronologisk rækkefølge, men du kan frit springe frem og tilbage mellem videoerne som det giver bedst mening for dig.

En printbar udgave af behandlingsforløbet og genoptræningsøvelserne kan findes nederst på denne side.

Vi gør opmærksom på at behandlingsregimet er opdateret siden videoerne er optaget. Opdateringerne omhandler antallet af uger i støvle, antal af kiler og hvor genoptræningen foregår. Læs det opdaterede regime her. 

Introduktion til forløb
Tryk her for at se en kort animation, som viser dig hvad der sker inde i benet når du sprænger akillessenen.

I præsentationen nedenfor kan du få et overblik over det forløb du skal igennem.

1


Instruktioner

Denne walkerstøvle og type kiler er ikke identisk med dem, som aktuelt anvendes på Hvidovre hospital. Det er dog den samme måde man fjerner kiler og tager støvlen på, som det ses på videoen.


Perioden med walkerstøvlen:

2


 

Råd og anbefalinger:
Materialet om overrivning af akillesenen er  udarbejdet i samarbejde med afdelingslæge, PhD Kristoffer W. Barfod – ortopædkirurgisk afd. og Fysioterapeuter Marc Hemmingsen og Maria Swennergren Hansen – Fysio- og Ergoterapien på Hvidovre hospital.

Pjecerne:

Behandlingsforløb efter overrivning af akillessene

Genoptræningsøvelser efter overrivning af akillessene

Slideshow